Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Nelisse Agro, Grond & Infra is al een tijdje actief in de recycling. Vanuit onze opdrachtgevers hebben we gemerkt dat hier behoefte aan is op Goeree-Overflakkee en omstreken.

Daarom hebben we Nelisse Recycling opgezet. Een handige manier om via onze webshop uw afvalcontainer te laten brengen en ophalen. Bestellen doet u eenvoudig via de webshop.

Nelisse Recycling werkt alleen met vaste all-in tarieven. Zo weet u vooraf precies wat je kwijt bent. Voor het tarief wordt de container geplaatst, mag de container huurvrij 4 weken blijven staan,
wordt de container afgevoerd én het afval verwerkt. De prijs is altijd incl. BTW.

De container zal in de loop van de dag worden geleverd.  Dit zal doorgaans tussen 07:00 uur en 17:00 uur plaatsvinden.
Indien u een tijdsvoorkeur heeft doen wij ons uiterste best om de container op het gewenste tijdstip te plaatsen.
Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd, op werkdagen tijdens kantooruren, contact opnemen met onze klantenservice
op 0187 – 20 20 50 of via mail recyling@nelissenieuwetonge.nl

Wilt u weten hoe laat de door u bestelde container wordt geleverd? Dan kunt u op de dag van levering contact opnemen
met de klantenservice. Wij plaatsen ook containers op zaterdag!

Wanneer u een container gaat huren en deze laat plaatsen op eigen terrein dan heeft u geen vergunning nodig. Indien de container niet op eigen terrein past dan zal de container geplaatst wordt op gemeentegrond. Is dit bij u het geval? Dan adviseren we u altijd na te gaan bij uw gemeente wat de geldende regels zijn. Deze regels verschillen per gemeente.

Er zijn gemeenten waar ontheffing of een vergunning nodig is voor het plaatsen van een container op gemeentegrond. In dit geval gaat u (helaas) een officieel traject in wat soms tot wel 8 weken kan duren. Wilt u  op korte termijn een container huren? Wij hebben voor de meeste gemeenten uitgezocht hoe het zit. Maar omdat de regels door het jaar heen nog wel eens wijzigen, kan het zijn dat onze informatie niet meer aansluit. Het is daarom altijd raadzaam de informatie zelf te controleren. Dit kan o.a. via de website van uw gemeente. 

Betalingen vinden standaard, gratis, plaats via IDEAL en via een beveiligde SSL-verbinding.

Tijdens het bestellen van de container kunt bij de laatste stap uw voorkeurstijd  doorgeven door te kiezen tussen ochtend (07.00 – 12.00 uur) of middag (12.00 – 17.00 uur).
Bij bestellingen die na 16.00 uur worden geplaatst voor de volgende dag, kan er geen voorkeurstijd meer worden aangegeven.
De container zal dan, tussen  07.00 – 17.00 uur worden geleverd.

  • Ja, wij leveren ook op zaterdag!
  • Als u op vrijdag de bestelling geplaatst voor 16.00 uur kunnen wij de container nog leveren op zaterdag.
  • Toeslag voor het plaatsen op zaterdag is €25,00 incl. BTW.
  • Op zaterdag zijn wij telefonisch bereikbaar tot 12.30 uur.

Kies op de website voor “ophaalverzoek” . Vul voor het gemak het bestelnummer in die in uw bevestigingsmail staat en vul de gewenste ophaaldatum in,
of gebruik de link in uw bevestigingsmail om een ophaalverzoek aan te melden.

Voor containers t/m 10m3 geldt dat de container, zonder bijkomende kosten, 8 weken huurvrij mag blijven staan. Als u de container langer wilt gebruiken kan dat uiteraard.
Er zal dan een bedrag in rekening worden gebracht van € 3,00 (incl. BTW) per dag dat de container langer staat.

Voor grotere containers, vanaf 15m3, geldt dat na 4 weken huur in rekening wordt gebracht van €7,26 (incl. BTW) per dag dat de container langer staat.

De container zal geplaatst worden in overleg met de chauffeur. U kunt aangeven dat u gebeld wilt worden voor het plaatsen van de container.
Als het niet lukt om aanwezig te zijn tijdens het plaatsen van de container kunt u telefonisch met de chauffeur de plaats bepalen.
Anders zal de chauffeur de container naar eigen inzicht plaatsen.

U moet er rekening mee houden dat het plaatsen van de container 1-2 autoparkeerplaatsen in beslag neemt.
Deze ruimte is nodig voor de vrachtwagen die de container achterwaarts van de wagen zet. Deze ruimte is ook nodig voor 
ophalen van de container.
De container zelf neemt de ruimte in van één parkeerplaats. 

Veiligheid: wij willen voorkomen dat het afval tijdens transport van de wagen af valt met alle gevolgen van dien.

Kosten: U betaalt een all-in tarief voor uw bouwcontainer van bijvoorbeeld 6m3. Deze prijzen zijn gebaseerd op het volume van het afval. Indien deze wordt gevuld met een ‘kop erop’ dan zijn de kosten hoger
en zullen wij genoodzaakt zijn deze kosten aan u door te berekenen.

Indien de chauffeur bepaald dat de container te hoog is geladen en niet veilig kan worden meegenomen, zal er een loze rit in rekening worden gebracht van € 90.- (incl. BTW).

U bent als opdrachtgever verantwoordelijk voor de geplaatste container. In geval van schade aan de container door bijvoorbeeld brand of vernieling zijn de kosten voor uw rekening. We raden u aan altijd aangifte hiervan te doen bij de politie zodat u de kosten wellicht op uw verzekering kunt verhalen. Ook als de container in opdracht van de handhaving of gemeente in het weekend moet worden opgehaald zijn
deze kosten voor uw rekening. Tevens dient u bij het plaatsen en ophalen van de container ervoor te zorgen dat de container vrij staat.
Kan de container niet worden geplaatst of worden opgehaald, dan zullen deze transportkosten in rekening gebracht. De kosten voor deze loze rit bedragen € 90,- (incl. BTW)

Het is niet noodzakelijk. U kunt tijdens het bestellen in het opmerkingsvak aangeven waar de container geplaatst moet worden.
Maar in sommige gevallen is het wel handig als u aanwezig bent zodat u kunt aangeven waar u de container wilt hebben.

Ja, het is mogelijk om een 15m3, 30m3 of 40m3 container te bestellen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice op 0187 – 20 50 50.

Nee, matrassen mogen niet in de container. Als er wel een matras wordt aangetroffen zal er een toeslag worden berekend van €25 (excl.btw) per matras.

Nee, er mag geen koelkast en/of vriezer in een container afgevoerd worden.
De reden hiervan is dat er koelvloeistoffen inzitten die apart verwerkt moeten worden.
Als er wel een koelkast en/of vriezer in de container wordt aangetroffen dan zal daar een toeslag voor in rekening worden gebracht van €75,00 (excl. BTW) per stuk.

TIP: de koelkast of vriezer kan gratis ingeleverd worden bij uw gemeente of bij de winkel waar u een nieuwe heeft gekocht. 

Direct contact met ons

Ons recycling team

Nelisse Recycling werkt graag met heldere communicatie en persoonlijk contact. Hieronder onze gegevens zodat u direct contact kunt opnemen.

André van Leeuwen

Volg ons!

Zelfde dag geleverd

Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag levering mogelijk.

Diverse formaten

Wij hebben diverse containers ter beschikking van 3 m3 tot 40 m3 grootte.

Specialist op Flakkee

Ons werkgebied is geheel Goeree-Overflakkee. Buiten deze regio op afspraak.

Scherpe prijzen

Wij hanteren scherpe prijzen en leveren aan particulieren en bedrijven.

Winkelwagen